Literatuur

Literatuur

 1. Taoistische Tantra, Stephan en Mieke Wik. Op nummer 1 als waardering voor hun moedige poging om vanuit hun eigen ervaring tantra onder de mensen te brengen.
 2. “Truth about Tantra”(The truth about tantra pdf), Todd Jones in Yoga journal newsletter. Dit prachtige artikel beschrijft een aanpak die veel lijkt op die van ons en geeft een mooi overzicht over de achtergrond van tantra.
 3. Het multi orgastische paar, Douglas en Rachel Carlton Abrams met Mantak Chia. Een artsen-echtpaar dat gezocht heeft naar de meest oprechte en bruikbare tantra technieken voor de westerse mens.
 4. Kundalini Tantra, Satyananda. Eeuwenoude mondelinge overdracht van Meester op leerling eindelijk op schrift. Eén van de beste boek over kundalini en kriya yoga geschreven in de recente tijd
 5. Tantra, Een weg naar intimiteit en extase, Margot Anand. Een moderne klassieker. De meeste tantra groepen in ons werelddeel zijn geheel of gedeeltelijk op dit boek gebaseerd.
 6. De TAO van Sensuele Massage, Stephen Russel en Jurgen Kolb. Van de hele stapel massage boeken die wij gebruikt hebben, het boek waar we steeds naar terug gaan. Een aanrader.
 7. Complete idiots guide to Tantric Sex (sec. edition), Judy Kuriansky. Een verbazingwekkend helder geschreven handboek.
 8. Red Hot Tantra, David Ramsdale. Een van de eerst boeken waarin oprecht getracht wordt alle aspecten van tantrische seksualiteit inclusief het “red hot” pad te verkennen.
 9. Introductie in Tantra, Lama Yeshe. Het boek dat het Tibetaans tantrisme toegankelijk maakte.
 10. “Teach yourself” tantric Sex, Richard Craze. Een oprechte poging om alle tantra stromingen in kaart te brengen en toegankelijk te maken.
 11. Tantra, André van Lysebeth. Ter ere van een van de eerste echte Yoga leraren van ons stukje wereld die in zijn late leven het tantra pad verkende.
 12. the Kula Ritual, John R. Dupuche. Een van de oudste en meest expliciete teksten over oude tantra rituelen.
 13. The Serpent Power, Arthur Avalon (John Woodroff). Een absolute klassieker over Tantra en Kundalini. Ondanks de ontoegankelijke vertaling en verhuld taalgebruik een standaardwerk.
 14. Urban Tantra, Sacret sex for the twenty first century door Barbara Carrellas. Dit is een hilarisch zeer goed geschreven boek. En toen we klaar waren met lachen hadden we er nog best veel van opgestoken.
 15. en volgende… De andere boeken van Arthur Avalon. De boekjes van Denish Dutrieux. De vele boeddhistische boeken over Vajrayana en Kalachakra. De andere boeken van Margot Anand. De boeken van Mantak Chia en zijn adepten. En niet te vergeten de boeken van Osho over tantra. Erik Bruijn schreef een van de eerste Nederlandse boeken over dit onderwerp met als titel “Tantra, yoga en meditatie, de Tibetaanse weg naar verlichting”.
 16. Dé oertekst voor tantra: (Vigyana Bhairava NL pdf)